Talous
Toimintaamme ohjaa kasvustrategia ja tämä näkyi myös yhtiömme tunnusluvuissa vuonna 2023: yhteishankintojen käyttö kipusi jo liki 1,6 miljardiin euroon ja henkilöstömäärä kasvoi 132:een. Talous-osio sisältää Hanselin hallituksen toimintakertomuksen.
Yhteishankintayksikön toiminta
Hanselin tavoitteena on kilpailuttaa ja ylläpitää yhteishankintasopimuksia, jotka tuottavat huomattavia hyötyjä hintojen, laadun ja prosessikustannussäästöjen muodossa. Lisäksi Hansel tarjoaa hankintojen kilpailuttamispalveluita ja hankintatoimen kehittämispalveluita.
Tunnusluvut ja taloudellinen asema
Hanselin yhteishankintasopimuksilla tehtiin hankintoja vuonna 2023 yhteensä 1 593 miljoonalla eurolla (1 323 miljoonalla eurolla vuonna 2022). Monen yhteishankinnan käyttö jatkoi vahvaa kasvua edellisvuoteen verrattuna.
Yhtiön palvelut
Hanselilla oli vuoden 2023 lopussa 74 puitejärjestelyä, 52 dynaamista hankintajärjestelmää ja 28 pienhankintapalvelua. Kilpailutuspalveluiden myynti vuonna 2023 oli 2,6 miljoonaa euroa ja hankintatoimen kehittämispalveluiden laskutus 517 000 euroa.
Katsaus vuoden 2023 tapahtumiin
Geopoliittisen tilanteen muuttuminen ja pandemia nostivat varautumisasioiden merkitystä ja vuonna 2023 yhtiössä toteutettiin varautumisen kehitysprojekti. Yhteishankinnoissa otettiin käyttöön hankintojen kriittisyysluokittelu.
Riskit ja riskien hallinta
Hanselin toiminnan riskit liittyvät erityisesti yhteishankintojen kilpailuttamiseen ja sopimushallintaan. Riskejä vähennetään hankintalainsäädännön hyvällä osaamisella ja noudattamalla yhtiön kilpailuttamisprosessia.
Henkilöstö ja organisaatio
Hanselissa oli voimassa olevia työsuhteita 31.12.2023 yhteensä 132. Työsuhteista 99 prosenttia oli vakituisia ja työntekijöiden keski-ikä oli 44 vuotta.